Long time no see | Lisa & kämparsonen Charlie
Lisa Lindquist - mamma till Charlie & Ellie

Lisa & kämparsonen Charlie

Annons

Long time no see

Då var jag här igen. Med lite uppehåll på typ 2-3 månader (?). Känns inte riktigt som att tiden räcker till, men längtan och suget ligger i bakhuvudet vilket gör att jag nu tittar in igen för att uppdatera.

Här hemma är det full rulle. Charlie växer så det knakar och utvecklas för varje vecka som går. Det är underbart att se. Läkarbesök och habiliteringsmöten kvarstår men har blivit betydligt mycket mindre. Vi märker att sommaren snart är här då det kommer bli lite uppehåll och vi får bara vara vi, en familj.

Ögonproteserna går väldigt bra. Resultatet syns redan vilket är jätte häftigt. C trivs bra med formarna och det är det viktigaste. Vi kommer att ha ett besök nu i mitten av juni och därefter tar vi en paus till i slutet av augusti då semestertiderna sakta kommer emot oss.

Vi tränar fortfarande hårt på att få huvudet stabilt och att sitta i Tripp Trapp stolen med bara bygel. Vi har märkt en stor utveckling och snart har han det. Blinda barn har dock svårare med balansen så det hänger ihop med att utvecklingen går sakta men säkert.  Han balanserar huvudet någorlunda bra och älskar att sitta.

Veckorna går och magen växer. Imorgon, måndag går vi in i vecka 34. Denna graviditet har bara flugit förbi. Tiden att reflektera över dagar och veckor har inte funnits där. Men nu, bara några veckor innan det är dags slår det ju en, detta är på riktigt. Det ligger en bebis i magen som snart kommer vilja komma ut. Bebiskläderna har tvättats, bedsidecribet är bäddat (C sover i det just nu), liggdelsdelen är i förrådet, redo att användas när det blir dags, babyskyddet från Bonti är på väg hem till oss och BB-väskan är snart redo för lillan, det är mina & Adams saker som ska packas men det får vänta ett tag till, men inte allt för länge. Det slog oss nämligen  häromdan att Charlie valde att komma ut om 13 dagar och man vet aldrig när bebis i magen väljer att titta ut. Mycket praktiskt börjar falla på plats men nu är det bara det mentala biten som ska förberedas. Vi ska bli tvåbarnsföräldrar. Kommer man att räcka till? Hur gör vi för att gå utanför dörren, eller ännu värre, att ha en tid att passa med två små barn? Köra bil själv med två barn. Ja, frågorna och funderingarna är många.

Förlossningen biten kräver också en extra mentalförberedelse för mig.

Det kommer att bli kejsarsnitt, men när, det får vi veta den 13 juni. Det kan bli allt ifrån i slutet på juni fram till ca 8-9 juli. Så datumet kommer nog att hjälpa mig/oss att förbereda den mentala biten.

Är jag rädd? Inte för smärtan eller om mig själv men om bebis i magen. Mår hon bra? Är hon frisk? Kommer allt gå väl? Även där är frågorna och funderingarna många. Jag får bra stöd på samtalsmottagningen på SöS där jag träffar en kurator som ska göra mig stark och förberedd inför förlossningen.

Den 6 juli gifter sig Gabriel och Melissa i California. Vi har nu bokat biljetter till Adam som förhoppningsvis kommer iväg innan/efter förlossningen. Adam åker 4-7 juli och vi hoppas att den pusselbiten ska falla på plats också.

Ja, som ni märker är det mycket hos oss just nu. Men, allt kommer att gå bra. Vi har varandra och allt annat runt omkring oss löser sig.

En kort, liten update, på vad so händer hos familjen Landeskog/Lindquist. Jag kommer att blogga dagligen nu om inget oförberett händer. Så häng med, det blir kul.

Stor  k r a m <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Lisa Lindquist - mamma till Charlie & Ellie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats